• Jumat, 30 September 2022

Tukang Tambal Ban

- Minggu, 14 Agustus 2022 | 10:00 WIB

NONGKRONG.CO ---Cerkak. Tukang Tambal Ban. “Waduuuh, pas lagi takbutuhne ngene kok ya rada gembis,” batinku karo mijit ban sepedhah ngarep mburi. Jelas bae rada gembis, wong wis sauntara suwe ora takgawe mideri sekitaran komplek kaya biyasane.

Jian, adaptasi anyar sawise pandhemi ki rada gawe aku oyeng. Mangkat esuk-esuk, mulihe embuh. Durung yen ana meeting-meeting neng kana kene, sing ora sakpanggonan. Mesthi tekan omah wis bengi, wis kari kesele.

Yen ra kelingan kudu njaga kesehatan nggo investasi sehat jangka panjang, mbokmenawa mlayu lan senam bae aku ya wegah. Ning kelingan yen ora olahraga, awakku malah ra karuwan rasane, ya tetep mbendina mlayu utawa senam. Ora ketang mung setengah jam nganti sejaman bae.

Baca Juga: Bakpia Pathok 

Jian, biyen pas zamane online gegara pandhemi, ribut pingin nyambut gawe saka kantor utawa tatap muka. Lha bareng iki wis diolehi aktivitas saka kantor lan tatap muka dengan jumlah banyak orang, tibane ya biyayangan tenan. Adaptasi maneh nyetel awak, ati, lan pikiran ben cocok karo progam anyar. Aku ya wis ibut karo gaweyan wira-wiri. Lha iki mau kok mulih saka kantor rada gasik, karepku arep mider ngepit ana sepuluh kilonan. Lumayan golek kringet sithik.

Biyasane yen ngompa sepedhah ngono kuwi aku nyilih kompa nggone Damar, tangga sisih tengen. Karo Damar biyasane dikompakne pisan. Ning iki kok omahe tutupan rapet. Mbokmenawa dheweke ya durung bali saka sekolah. Bapak ibune utawa si Dara ---mbakyune Damar ya mesthi ora neng omah yen omahe tutupan brukut ngono kuwi.

Baca Juga: Angkringan Mbah Bejo

Akhire ya kepeksa sepedhahku takcengklak nggone tukang tambal ban sing paling cedhak saka omah. Blaik, pancen apa-apa ki yen lagi digoleki sok malah ngumpet ra ketemu. Lha kok tukang tambal bane ya malah tutup brukut ngono kuwi. Mung neng ngarepe ana sepedhah-sepedhah bekas jejer rapi lan ditulisi “DIJUAL.” Terus ngisore ana tulisane nomor HP-ne sing dodolan. 

Wis karo rada mbesengut, aku arep ninggalne panggonan kuwi. Ning karo bapake tukang parkir neng soto pojokan dalan dibengoki. “Mbak, Mbak… itu tukang tambalnya di rumah sebelah. Ke situ aja. Yang jualan sayur itu!” kandhane karo nuding panggonane wong dodolan sayur lan rena-rena keperluan saben dina.

Halaman:

Editor: Ari Wulandari

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Teman Dari Amsterdam Bagian 44

Kamis, 29 September 2022 | 19:00 WIB

Deri dan Perayaan Tak Penting

Kamis, 29 September 2022 | 06:30 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 43

Rabu, 28 September 2022 | 19:00 WIB

Aan dan Masa Depan Manusia

Rabu, 28 September 2022 | 17:45 WIB

Masa Depan dan Masa Lalu yang Rumit

Rabu, 28 September 2022 | 16:15 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 42

Selasa, 27 September 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 41

Senin, 26 September 2022 | 19:00 WIB

Kenangan Kampung Halaman

Senin, 26 September 2022 | 10:00 WIB

Aan dan Kepribadian Manusia

Senin, 26 September 2022 | 08:00 WIB

Aan dan Bongkahan Kehidupan

Minggu, 25 September 2022 | 16:00 WIB

Jokpin dan Asal usul Manusia

Minggu, 25 September 2022 | 15:00 WIB

Undhangan

Minggu, 25 September 2022 | 10:00 WIB

Aan dan Kebebasan Manusia

Sabtu, 24 September 2022 | 19:50 WIB

Aan dan Rindu

Jumat, 23 September 2022 | 21:00 WIB

Aan dan Ibu

Jumat, 23 September 2022 | 19:15 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 40

Jumat, 23 September 2022 | 19:00 WIB

Aan dan Kesepian Manusia

Kamis, 22 September 2022 | 19:30 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 39

Kamis, 22 September 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 38

Rabu, 21 September 2022 | 19:00 WIB
X