• Selasa, 16 Agustus 2022

Angkringan Mbah Bejo

- Minggu, 31 Juli 2022 | 10:00 WIB

NONGKRONG.CO ---Cerkak. “Bon, kowe ngerti kasuse jenderal polisi sing lagi rame umyeg kuwi?” takone Wowor marang Bonbon sing lungguh neng sandhinge.

“Sing tembak-tembakan kuwi to? Aku ya ra pati ngerti. Ming nyimak beritane neng youtube. Akeh dramane. Mending nonton drama Korea bae sisan.”

“Ho’oh ya. Akeh ngayawarane.  Aku mono yen dadi jenderale yen kasuse mung bojo dhemenan ro liyan, mbok wis kono dipisah apik-apik. Pisan takwehne dhemenane. Lha wong jenderal rak oleh menangan, isa golek maneh. Sing luwih enom, luwis ayu, tur kinyis-kinyis pisan. Kono seneng, mantan bojone ya ra ribet. Pangkat jabatan slamet kabeh.”

Baca Juga: Gelang Emas

“Lha kuwi nek kowe, Bon. Lha nek jenderal ki ya jelas beda. Harga diri laah, Bon. Mosok jenderal mung dikacangi sopir utawa ajudan ngono kuwi. Jian ora level,” kandhane Wowor karo telap-telep ngemplok tahu goreng.

“Lha ya embuh, Wor. Wong gedhe-gedhe ngono kuwi aku ra mudheng pikirane. Umyeg bae perkara sing miturutku sepele.”

“Lha ya wis awake dhewe wong cilik ngene ki nyemak mawon, Bon. Rasah melu-melu ribut, nambahe mumete pikir,” sumaure Wowor.

“Hiya, pancen. Sesuk bae delok pungkasane kepiye. Kudune rak ngoten to, Mbah Jo?” takone Bonbon marang Mbah Bejo sing isih ibut nggawe wedang jahe.

Baca Juga: KRL…, Oooh KRL…!

Halaman:

Editor: Ari Wulandari

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Teman Dari Amsterdam Bagian 11

Senin, 15 Agustus 2022 | 19:00 WIB

Felix Dan Rekam Jejak Indonesia Timur Yang Menarik

Senin, 15 Agustus 2022 | 15:30 WIB

Jakarta Ramai Bentuk Lagu Tentang Jakarta Yang Menarik

Minggu, 14 Agustus 2022 | 10:45 WIB

Arafat dan Jejak Kota Yang Aneh

Minggu, 14 Agustus 2022 | 10:15 WIB

Tukang Tambal Ban

Minggu, 14 Agustus 2022 | 10:00 WIB

Cerpen Keterasingan Sadewa Oleh S. Prasetyo Utomo

Sabtu, 13 Agustus 2022 | 10:57 WIB

Perjalanan Yang Luar Biasa Ala Sapardi Djoko Damono

Jumat, 12 Agustus 2022 | 22:00 WIB

Mumut Dan Kumpulan Perasaan Yang Rumit

Jumat, 12 Agustus 2022 | 21:15 WIB

Arafat Dan Rekam Kota Yang Egois

Jumat, 12 Agustus 2022 | 19:15 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 10

Jumat, 12 Agustus 2022 | 19:00 WIB

Perasaan Yang Multitafsir Ala Sapardi Djoko Damono

Jumat, 12 Agustus 2022 | 10:00 WIB

Kesederhanaan Uang Ala Jokpin

Jumat, 12 Agustus 2022 | 09:30 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 9

Kamis, 11 Agustus 2022 | 19:00 WIB

Puisi Padat Ala Michael Djayadi

Kamis, 11 Agustus 2022 | 07:30 WIB
X