• Rabu, 5 Oktober 2022

KRL…, Oooh KRL…!

- Minggu, 26 Juni 2022 | 10:00 WIB

Iya, Mbak. Nanti sore saya ke sini lagi. Naik KRL lagi,” jawabe Dewi.

“Ya sudah, Mbak. Nanti ngetap scan nya nanti saja. Silakan keluar,” kandhane petugas karo scan kartune. Pintune kebukak lan Dewi isa metu. Dewi rumangsa lega, tapi ya rada mangkel. Mosok lagi dibutuhne ngono, HP ne ndadak gawe ribet.

Pas ketemu sing njemput, Dewi nyritakne kedadeane kanthi runtut. Untung bae dheweke durung telat neng acara. Yen nganti telat kan yo repot. Bubar tekan ngenggon, Dewi wis dipethuk wong-wong sing arep nyambut gawe karo dheweke.

Bubar kenalan, Dewi njur sida presentasi. Nawarke kerja samane kanggo wong-wong kuwi. Sawetara suwe, wis rampung, njur takon tinakon nganti beres. Akhire gaweyane sida kecekel Dewi. Wis gawe lega lan bungah. Saorane, ana gunane mangkat esuk-esuk saka ngomah.

Bubar mangan awan lan ramah tamah, Dewi pamitan. Dheweke kelingan dikandhani yen KRL sing sore jam setengah telu. Kudu wes ana stasiun jam loronan yen ora pingin kemrungsung mlayu-mlayu. Dewi ya milih teka luwih gasik bae. Masiya sakjane dheweke yo pingin nginguk kanca-kancane sing neng Solo, ning mikiri jadwale KRL, dheweke milih ora mampir-mampir nggone kancane. Mengko liya dinane bae yen Pak Bejo wes sehat. Isa mampir-mampir kanthi entheng.

 Baca Juga: Sinopsis Sinetron Buku Harian Seorang Istri Yang Tayang di Vidio

Pas mlebu neng lawangane KRL, Dewi kanthi gampang isa scan barcode. Scane ping loro. Merga mau durung discan. Dadi iki ceritane scan metu sing KRL esuk mau lan scan mlebu KRL sore iki. Dewi ya manut bae. Lha wong jenenge lagi pisanan nganggo KRL. Dadi ya maklum yen isih rada bingung lan ora mudheng.

Nganti tekan Stasiun Tugu, Dewi ya medhun padha karo wong-wong liyane. Melu antri neng jalur keluar KRL. Kaya mau, scan barcode maneh. Dewi lagi ngerti yen dhuite mbayar KRL iku lagi kepotong yen wes scan metu, dudu scan pas munggah KRL. Yen ora ngono, dhuite ora mlebu pembayaran. Dewi ya ora ngerti ngapa kok ndadak ngono, ora kawit mangkat bae langsung mlebu pembayaran.

Ealah, jenenge HP lagi nggodha ya ngono kuwi. Pas arep metu iki ya ndadak barcode ora gelem metu. Bola-bali dijajal Dewi tetep ora gelem ngaton. Jian njelehi tenan. Akhire nganti wong-wong wis padha rampung urusan scan barcode, nggone Dewi tetep durung gelem katon.

 “Mbak duduk aja dulu. Dicoba dulu. Nanti kalau sudah bisa, langsung scan aja di sini,” jarene petugas KRL.

Halaman:

Editor: Ari Wulandari

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Teman Dari Amsterdam Bagian 47

Selasa, 4 Oktober 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 46

Senin, 3 Oktober 2022 | 19:00 WIB

Anak Jendral

Minggu, 2 Oktober 2022 | 10:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 45

Jumat, 30 September 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 44

Kamis, 29 September 2022 | 19:00 WIB

Deri dan Perayaan Tak Penting

Kamis, 29 September 2022 | 06:30 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 43

Rabu, 28 September 2022 | 19:00 WIB

Aan dan Masa Depan Manusia

Rabu, 28 September 2022 | 17:45 WIB

Masa Depan dan Masa Lalu yang Rumit

Rabu, 28 September 2022 | 16:15 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 42

Selasa, 27 September 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 41

Senin, 26 September 2022 | 19:00 WIB

Kenangan Kampung Halaman

Senin, 26 September 2022 | 10:00 WIB

Aan dan Kepribadian Manusia

Senin, 26 September 2022 | 08:00 WIB

Aan dan Bongkahan Kehidupan

Minggu, 25 September 2022 | 16:00 WIB

Jokpin dan Asal usul Manusia

Minggu, 25 September 2022 | 15:00 WIB

Undhangan

Minggu, 25 September 2022 | 10:00 WIB

Aan dan Kebebasan Manusia

Sabtu, 24 September 2022 | 19:50 WIB

Aan dan Rindu

Jumat, 23 September 2022 | 21:00 WIB

Aan dan Ibu

Jumat, 23 September 2022 | 19:15 WIB
X