• Rabu, 5 Oktober 2022

KRL…, Oooh KRL…!

- Minggu, 26 Juni 2022 | 10:00 WIB

Weh, Dewi ya rada ngungun ndelokne KRL-e. Resik. Gedhe. Kursine empuk dawa. Terus adhem. Dewi lungguh cedhak lawang. Katone durung akeh sing pada teka. Gerbonge KRL iku ana wolung gerbong.

“Napa biyasane KRL nggih sepi ngeten?” takone Dewi.

Oh, nanti akan penuh, Mbak. Ini KRL berangkat jam tujuh. Masih akan ada banyak lagi orang yang datang,” jarene wong sing lungguh neng sandhinge Dewi.

Lan pancen ya ngono kanyatane. Tansaya nyedhaki jam pitu, gerbong KRL tansaya kebak penumpang. Panggonan sing mau selo-selo, saiki wiwit kebak. Nganti ana penumpang sing ngadeg-ngadeg barang.

Ora watara suwe, njur ana pemberitahuan yen KRL arep mangkat. Petugase ngandhani, KRL kuwi mangkat saka Stasiun Tugu lan paling akhir neng Stasiun Balapan. Angger arep mandheg stasiun ana pemberitahuan, nganggo bahasa Indonesia lan nganggo bahasa Inggris. Weh, jan Dewi rumangsa dadi wong ketinggalan zaman tenan ora ngerti ana KRL secanggih ngono kuwi neng Jogja Solo. Bayare yo murah meriah, mung wolung ewu rupiah.

Watara jam wolunan, KRL wes tekan Stasiun Balapan. Dewi njur melu mudhun. Jalure KRL ndadekne Dewi rada bingung. Dalane ora padha karo jalur sepur sing biyasane. Isih menggak-menggok, mudhun ngliwati akeh dalan. Akhire, Dewi tekan panggonan scan barcode maneh.

Baca Juga: Pengabdi Setan 2 Dibanding yang Pertama dan Film KKN di Desa Penari

Ning jenenge lagi buru-buru, ndadak mara-mara HP-ne Dewi rada gawe ribet. Barcode sing arep discan ora gelem metu. Nganti sauntara wektu dienteni, tetep bae ora gelem metu. Dewi akhire yo judheg. Kamangka sing arep njemput dheweke wis ngenteni neng njaba stasiun.

“Iya iki, Mbak. Ngapunten. Saya masih di pintu KRL, scan barcode nya belum bisa,” tambahe Dewi.

Mbaknya nanti ke sini lagi atau tidak? Naik KRL lagi?” takone petugas KRL.

Halaman:

Editor: Ari Wulandari

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Teman Dari Amsterdam Bagian 47

Selasa, 4 Oktober 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 46

Senin, 3 Oktober 2022 | 19:00 WIB

Anak Jendral

Minggu, 2 Oktober 2022 | 10:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 45

Jumat, 30 September 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 44

Kamis, 29 September 2022 | 19:00 WIB

Deri dan Perayaan Tak Penting

Kamis, 29 September 2022 | 06:30 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 43

Rabu, 28 September 2022 | 19:00 WIB

Aan dan Masa Depan Manusia

Rabu, 28 September 2022 | 17:45 WIB

Masa Depan dan Masa Lalu yang Rumit

Rabu, 28 September 2022 | 16:15 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 42

Selasa, 27 September 2022 | 19:00 WIB

Teman Dari Amsterdam Bagian 41

Senin, 26 September 2022 | 19:00 WIB

Kenangan Kampung Halaman

Senin, 26 September 2022 | 10:00 WIB

Aan dan Kepribadian Manusia

Senin, 26 September 2022 | 08:00 WIB

Aan dan Bongkahan Kehidupan

Minggu, 25 September 2022 | 16:00 WIB

Jokpin dan Asal usul Manusia

Minggu, 25 September 2022 | 15:00 WIB

Undhangan

Minggu, 25 September 2022 | 10:00 WIB

Aan dan Kebebasan Manusia

Sabtu, 24 September 2022 | 19:50 WIB

Aan dan Rindu

Jumat, 23 September 2022 | 21:00 WIB

Aan dan Ibu

Jumat, 23 September 2022 | 19:15 WIB
X