• Selasa, 5 Juli 2022

Mumpung Durung Mati (Cerita Cekak)

- Kamis, 19 Mei 2022 | 12:50 WIB
Kekancan (Dua teman wanita)
Kekancan (Dua teman wanita)

Nongkrong.co


Mumpung Durung Mati
Dening Naufal Bahauddin Wafi

 


Ilining embun nggodha godhong kang mangklung, swara manuk lamat-lamat kasirep angin kang nglurug mlebu jendela kelas.

Prasasat lawe kang ngronce jendela, kuning sorot srengene esuk ndlujur padhang nabrak lengene Naras kang manggon ing pojokan.

Sartika kang manggon ing jejere Naras ora ngrasakake panase srengenge mbrobos saka bolongan angin-angin kelas.


“Kowe apa ora kepanasen ta Ras?” Sartika takon menyang Naras kang katon ora kepanasen, kamangka dheweke kang kalingan Naras ngrasa sumuk ora karuan.


“Ya panas ta Sar, nanging iki isih esuk. Itung-itung vitamin D” sirahe Naras kang isih madhep ngarep sinambi mangsuli pitakone Sartika.


“Ealah gayamu” Sartika mungkasi omongan nuli ngebut-ngebutke krudhung gedhene meneh.


Pancen bocah loro iku sholehah kabeh, nadyan ukuran krudunge beda ora bisa dadi titikane sapa kang luwih sregep ngibadahe. Naras lan Sartika padha sregep ngibadahe, nanging menawa disawang sapa kang paling tenanan nalika ngibadah bisa diarani Naras bocahe.

Halaman:

Editor: Rudy Han Gagas

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Penyebab Suami Selingkuh dan Istri yang Pemaaf

Selasa, 5 Juli 2022 | 15:00 WIB

Sekotak Puisi Untuk Pecinta Yang DIcinta

Senin, 4 Juli 2022 | 14:45 WIB

Pecinan Dan Kota Malang

Senin, 4 Juli 2022 | 14:15 WIB

Perbedaan Yang Ditentang!

Minggu, 3 Juli 2022 | 20:15 WIB

Umi Dan Puisi Yang Layak Ditemukan

Minggu, 3 Juli 2022 | 18:30 WIB

Gudhege Simbok

Minggu, 3 Juli 2022 | 10:00 WIB

Bolehkah Berkarya Tanpa Hati

Sabtu, 2 Juli 2022 | 13:45 WIB

KRL…, Oooh KRL…!

Minggu, 26 Juni 2022 | 10:00 WIB

Cerpen KELENTIT  Karya S. Jai

Jumat, 24 Juni 2022 | 10:44 WIB

Cerita Cekak RABI karya Klara Widita Ismawardani

Minggu, 19 Juni 2022 | 16:00 WIB

Gelang Emas

Minggu, 19 Juni 2022 | 14:00 WIB

Seniman Mbeling dan Tokoh-Tokoh yang Terbanting

Selasa, 31 Mei 2022 | 10:38 WIB

Jane (bagian 3)

Minggu, 29 Mei 2022 | 09:40 WIB

Tetirah Puisi Bertitimangsa Hingga Pandemi

Jumat, 27 Mei 2022 | 10:21 WIB
X